Dansen op een ziedende vulkaan


sinds 26-4-2024 13:50:32

Grote foto dansen op een ziedende vulkaan boeken politiek en maatschappij Grote foto dansen op een ziedende vulkaan boeken politiek en maatschappij
prijs: € 10
Locatie : Hulshout  (Antwerpen)

Kenmerken

Soort boek : Paperback
Staat : Zo goed als nieuw

Beschrijving

Een onderzoek naar de woede en het onbehagen in onze cultuur.
Het groeiende onbehagen bedreigt onze democratische grondrechten en universele mensenrechten. Dominique Willaert onderzoekt hoe het zover is kunnen komen en hoe we het tij kunnen keren.
Het is met samenlevingen zoals met vulkanen: als de druk te groot wordt, is het wachten op de uitbarsting. Van de bestorming van het Capitool na de Amerikaanse presidentsverkiezingen tot de antivaxers, en van de oproep om linkse leerkrachten te verklikken tot de massale steun voor de voortvluchtige beroepsmilitair Jürgen Conings: de druk op onze liberale democratieën ís immens groot aan het worden. Het groeiende onbehagen bedreigt onze democratische grondrechten en universele mensenrechten.
Dominique Willaert onderzoekt hoe het zover is kunnen komen en hoe we het tij kunnen keren. Een prikkelend essay over Freud en het onbehagen in onze cultuur, het in de steek laten van de arbeidersklasse, algoritmes en rattenvangers van Nieuw Rechts.
Kenmerken: Soort boek: Paperback, Staat: Zo goed als nieuw, Kopen in Hulshout


Stuur bericht
Zoekertjenummer: 117140450 Meld aan Aanbod